4 טיפים לשיפור מהירות לאתר אינטרנט

אחד העדכונים החשובים בהקשר לקידום אתר אינטרנט ושיפור חווית המשתמש הינו עניין שיפור מהירות הטעינה לאתר האינטרנט. במאמר זה נמקד את הטיפים שלנו בעיקר לאתרי וורדפרס אך לא רק.

נקודה למחשבה – ככל שזמן טעינת האתר ארוך יותר כך – סיכוי הנטישה מצד הלקוחות גבוהה יותר.

בדיוק לשם כך החלטנו להעלות לכם מספר טיפים קצרים שיעזרו לכם לשפר את מהירות אתר האינטרנט שלכם ולאפשר חווית משתמש (בהקשר מהירות האתר) גבוהה יותר.

אז איך מתחילים?

שלב ראשון – בדיקה

על מנת להבין באיזה מצב נמצא אתר האינטרנט שלכם כרגע נפתח תחילה בבדיקת מהירות האתר. ישנם מגוון כלים הפרוסים ברחבי האינטרנט המספקים בדיקות מהירות. אנחנו נוהגים להשתמש ב-4 כלים עיקריים.

  1. כלי הבדיקה של גוגל, לזמני טעינה ממובייל – בצעו בדיקת מהירות כאן
    הכלי של גוגל מחמיר מאוד בנושא המהירות. לעיתים ישנו באג שלא מאפשר ללחוץ על הבדיקה ולכן אפשר לנסות לבצע את הבדיקה מחלונית גלישה בסתר.
  2. Page Speed Insight – בצעו בדיקת מהירות כאן
    כלי נוסף של גוגל, פחות מחמיר מהכלי הקודם, אשר מפיק דו”ח נפרד לדסקטופ ומובייל המכיל מידע והמלצות כיצד גוגל ממליצים לשפר את מהירות טעינת האתר.
  3. Pingdom – בצעו בדיקת מהירות כעת
    הכלי של פינגדום הינו כלי חינמי המאפשר לנו לבצע בדיקת מהירות לפי מיקום – מומלץ להגדיר את המיקום הקרוב יותר מבחינה גיאוגרפית למיקום השרת שלכם. לדוגמה, במידה ושרת האחסון שלנו ממוקם בישראל, נבחר באירופה.
  4. Gmetrix – כלי בתשלום – בצעו בדיקת מהירות כעת
    גם כלי זה מחמיר מאוד בתוצאותיו אך לדעתי מספק את המידע הקרוב ביותר למציאות. כלי זה הינו בתשלום והינו בגדר המלצה בלבד.

שלב שני – יישום מסקנות ו-4 טיפים עיקריים

ישנם הרבה מאוד ליקויים הדורשים התייחסות לשיפור זמני טעינת אתר האינטרנט שלכם, אבל בואו נדבר על הנפוצים ביותר ונספק לכם את הפתרון איך ניתן לפתור בעיות אלו.

  1. כיווץ התמונות לגודל אופטימלי – בוני אתרים רבים לא מתייחסים כלל לנושא התמונות – לא בכוונה. הם פשוט לא מכירים את החשיבות של כיווץ תמונות האתר ולכן. נכנס לסיפריית המדיה (במידה ומדובר באתר וורדפרס) ונעבור ברפרוף על התמונות בתיקייה. במידה ונראה תמונות גדולות מידי (נגיד 300 ק”ב ומעלה) נוריד אותם למחשב, נכווץ באמצעות פוטושופ או כל כלי אחר המאפשר לעשות זאת ולשמור על איכות התמונה ונחליף את התמונה המכווצת בקיימת.
    הערה – הגודל המקסימלי לתמונת ווב הינו 1920 פיקסלים רוחב
  2. שרת אחסון – הבחירה בשרת היא אחד הגורמים המשמעותיים למהירות אתר האינטרנט שלכם. נחדד את העניין ונמליץ. במידה והשירות שלכם פונה לקהל ישראלי המתגורר בארץ ישראל, מומלץ שמיקום השרת יהיה בארץ ישראל. במידה והפנייה היא לקהל לקוחות בארה”ב מומלץ למקם את השרת וכן הלאה.
    ההמלצה שלנו לשרת אחסון- יופרס– שרת יעודי לאתרי וורדפרס – מהיר, מאובטח ונוח מאוד לשימוש. במידה ואין לכם אתר וורדפרס יש לנו המלצות נוספות ונשמח לסייע. פנו אלינו.
  3. תוסף Cache (זכרון מטמון) – ישנם תוספים רבים (חלקם חינמיים וחלקם בתשלום) המספקים פתרונות דחיסה וCache (זכרון מטמון). אנו נוהגים לעבוד עם תוסף בשם wp-rocket שהוא תוסף בתשלום אך ישנם תוספים רבים המספקים פתרונות לא רעים כלל. חשוב מאוד לכווץ את קבצי הHTML, CSS, JS, לאפשר טעינת Lazy Load לתמונות, אופטימיזציה לפונטים ועוד. כל הרעיון העומד מאחורי התוסף הוא יצירת קבצים סטטיים לאתר האינטרנט שלכם במטרה להציגם בצורה מהירה יותר ללקוח.
  4. מחיקת תוספים לא רלוונטיים – בוני אתרים רבים נוטים להתקין תוסף לכל פונקציה או אלמנט באתר. זה לא נכון וזה לא מומלץ!
    ישנם פעולות כמו: כפתור התקשרות למובייל, הטמעת קודים בheader ועוד שאינם דורשים תוסף. תוספים מכבידים מאוד על אתר האינטרנט שלכם.
    תחילה מחקו את כל התוספים הלא פעילים באתר שלכם, לאחר מכן בדקו על אילו תוספים ניתן לוותר – מומלץ להתייעץ עם החברה שבנתה לכם את האתר.

ישנם פעולות נוספות כמובן שניתן לבצע, אך אלו המשמעותיות ואותן הייתי ממליץ לבצע במיידי.

שלב שלישי – בדיקה חוזרת

הגעתם לרגע האמיתי – בצעו בדיקה חוזרת בכלים שהצגתי בשלב הראשון בתהליך. השוו את התוצאות לבדיקה הראשונה.

במידה ועדיין נתקלתם בבעיה תוכלו לשלוח לנו הודעה ונשמח לסייע לכם ולהמליץ כיצד ניתן לשפר את מהירות האתר גם לאתר הטיפול היסודי שלכם.

למה חשוב לשפר מהירות לאתר אינטרנט?

כאשר אנחנו גולשים באתר אינטרנט אנחנו רוצים באופן טבעי שיהיה לנו קל ונוח לגלוש. כאשר לאתר יש בעיה להיטען ומהירות הגלישה שלו איטית – רובנו נתייאש לפני שהוא יעלה באופן מלא ונצא ממנו. חשוב לשמור על מהירות טעינה וגלישה גבוה של אתרי אינטרנט – כי אז לגולשים כיף יותר ונגיש יותר לגלוש באתר וקל יותר לקדם אותו מבחינה אורגנית בגוגל. למה חשוב לשפר מהירות לאתר אינטרנט? היום כבר כל בוני ומקדמי האתרים יודעים ששיפור מהירות הגלישה של אתר מסוים עליו הם עובדים יכול להיות יעיל במיוחד בשיפור נתוני הגלישה והתנועה בו.

איך מהירות הטעינה של אתרי אינטרנט משפיעה על חוויית הגלישה בהם?

שם המשחק היום בבנייה וקידום של אתרי אינטרנט זה חווית המשתמש או חווית הגלישה באתר. במילים אחרות כאשר לגלוש יש חוויה חיובית כאשר הוא גולש באתר שלנו – הוא מרוצה יותר ונשאר יותר זמן באתר (מה שעוזר לקידום האורגני של האתר וגם לסיכוי שנמכור לגלוש מוצרים שלנו או שירותים). למה חשוב לשפר מהירות לאתר אינטרנט? בשביל שהגולש יהיה יותר זמן באתר וירצה יותר לרכוש מאתנו מוצרים ושירותים וגם יוכל להמליץ לחברים שלו לבקר באתר שלנו.

איך מהירות הטעינה של אתרי אינטרנט משפיעה על משך הזמן שכל גולש נמצא באתר?

אם אנחנו רוצים לשפר את משך הזמן בו כל גולש שנכנס לאתר שלנו מבלה באתר אנחנו חייבים להקפיד שמהירות הגלישה באתר ומהירות הטעינה באתר תהיה גבוה. ככל שהדפים באתר יענו מהר יותר, כך הגולשים ירצו להישאר יותר זמן באתר, כי חוויית הגלישה שלהם תהיה הרבה יותר חיובית. חשוב מאוד לשים לב לנושא זה ולא להזניח אותו. דבר זה נכון גם לאתרי תדמית, לאתרי בלוג וגם לאתרי מסחר מקוון (חנויות אינטרנטיות).

איך מהירות הטעינה של אתרי אינטרנט משפיעה על הקידום האורגני של האתר בגוגל?

אחד הדברים המרכזיים עליהם משפיעה מהירות הטעינה של אתרי אינטרנט זה הקידום האורגני של האתר בגוגל. היא עושה זאת בשני אופנים מרכזיים:

  • אתר שנטען מהר הוא אתר שסביר להניח שהגולשים יבלו יותר זמן בו (משך השהייה של הגולשים באתר הוא אחד המדדים המרכזיים לדירוג של האתר בתוצאות החיפוש של גוגל).
  • אתרי שנטען מהר הוא אתר שיש בו פחות בעיות טכניות והוא בנוי נכון יותר מבחינה טכנית.

בסופו של דבר, אם אנחנו רוצים, לשפר את חווית הגלישה של הגולשים באתר שלנו וגם לשפר את איכות הקידום האורגני של האתר שלנו, כדאי לנו להשקיע במהירות הטעינה והגלישה באתר. חשוב מאוד לשים לב שאנחנו משפרים את מהירות הטעינה מבחינה טכנית. השרת עליו אנחנו מאחסנים את האתר שלנו יכול גם להשפיע על מהירות הטעינה שלו. 

מהירות אתר אינטרנט

תוכן עניינים

דברו איתנו
איך אפשר לעזור?
היי 👋,
איך נוכל לעזור לך?