עיצוב אתרים – טיפים ודגשים לפני עיצוב אתר אינטרנט

אם אתם נמצאים לקראת תהליך של עיצוב מחדש לאתר אינטרנט, הגעתם למדריך שיעשה לכם סדר מקיף ואיכותי, שיעניק לאתר שלכם את המראה שדמיינתם, בצורה הכי מקצועית שאפשר. אז איך ניגשים לתהליך של עיצוב אתרים ומה חשוב לדעת? הכל במדריך הזה.

מבנה האתר – אפיון האתר

לפני שניגשים לעצב את אתר האינטרנט, חשוב לעצור ולהבין מה המבנה שאנחנו רוצים לאתר שלנו. המבנה הוא למעשה היררכיית העמודים, היררכיית המקטעים בכל עמוד והוא זה שמנחה אותנו שלאחר תהליך האפיון. את המבנה אפשר לרשום בוורד, אפשר לצייר על דף ואפשר לעשות wireframe מקצועי דרך תוכנות כמו פיגמה, XD וכדומה. זה לא באמת משנה, העיקר שנצליח להעביר את האפיון בצורה מובנת וברורה למעצב האתר בסוף התהליך.

במבנה האתר חשוב לתת דגש למספר דברים

  • עמודים – אילו עמודים אנחנו רוצים באתר שלנו ובאיזה סדר.
  • מקטעים בכל עמוד – כל עמוד מחולק למקטעים שונים וחשוב לציין מה אנחנו רוצים בכל מקטע. חשוב מאוד לסדר את המקטעים לפי סדר החשיבות ההגיונית באתר (נרחיב על זה ממש עוד מעט).
  • כמות התוכן שיש לנו בכל אזור באתר.

הערה: חשוב מאוד לחלק את האתר לפי סדר חשיבות ולתת תמיד את הדגש על הדברים החשובים ביותר. לדוגמה, לא נשים בתפריט שלנו את הבלוג לפני השירותים, אלא אם באמת יש הגיון שעומד מאחורי ההחלטה הזאת

ההערה שציינו תקפה כמובן גם לעמודים עצמם – לא יהיה הגיוני לשים טופס יצירת קשר לפני שסיפרתם לגולש מי אתם ומה השירות שלכם.

מהם השאלות שצריכות להישאל בתהליך אפיון האתר?

בקורס מדהים שעברנו, סוכמו השאלות במודל שנקרא “מאמי למה מאמי”. זה אמנם נשמע כמו שיר מזרחית, אבל האמת, שיש 5 שאלות שמתחבאות בתוך המשפט הזה שעושות סדר מעולה לקראת התכנון התקין של האתר.

  1. מה מטרת האתר? מכירות / לידים / תדמית / קטלוג
  2. מי עומד מאחורי האתר? בנאדם /  ארגון
  3. למה דווקא אתה? תעודות / מיומנות מיוחדת /  שיטה מנצחת
  4. מה האתר מוכר? שירותים / מוצרים (עם פירוט)
  5. מי קהל היעד? לנסות להגדיר את קהל היעד

לאחר שענינו על השאלות הללו, ניתן לצאת לדרך עם מיפוי העמודים, או סוגי העמודים, שאותם אנחנו רוצים לעצב בהמשך התהליך, בהתאם לצרכי האתר. לדוגמה, באתר חנות נצטרך לעצב עמוד קטגוריה, עמוד חנות, עמוד ראשי, עמודי עגלה ותשלום וכדומה, בעמוד שבאתר תדמית נצטרך לעצב עמוד בית, עמוד פנימי, עמודי מאמרים, עמודי קטגוריות מאמרים, צור קשר ועוד.

לאחר שהגדרנו מהם העמודים, סוגי העמודים והיררכיית העמודים, אפשר לצאת לדרך עם העיצוב של העמוד.

עיצוב אתר אינטרנט – איך מתחילים

אז יש לנו את המבנה, יש לנו את המלל ואת המסרים שאנחנו רוצים אבל איך מתחילים בכלל עם כל הדבר הזה שנקרא עיצוב אתר אינטרנט? אז האמת, שהתהליך הזה יחסית פשוט וכל מה שצריך, הוא לעשות מחקר ראשוני ברשת של אתרים שאנחנו אוהבים, סגנונות שהתחברנו אליהם והתייחסות ללוגו שלנו ולצבעי המותג (במידה ויש ספר מותג אז מעולה, הוא ינחה אותנו בצורה טובה).

נתחיל מהלוגו

הלוגו שלנו יכול לספר לנו הרבה על העיצוב של האתר שלנו – אם הלוגו מכיל צורות מעוגלות, נרצה להשתמש באלמנטים מעוגלים (כפתורים מעוגלים), כתב מעוגל וכו’. אם הלוגו יהיה מרובע, נשתמש באלמנטים מרובעים. בנוסף, הלוגו שלנו מכיל את צבעי המותג ואיתם נוכל לייצר את פלטת הצבעים לאתר שלנו.

שמדברים על צבעים לאתר אינטרנט, חשוב מאוד לא להתפזר עם המון צבעים ולבחור פלטה נעימה לעין ונוחה ולא מצועצעת מידי.

באתר הזה תוכלו לשים את הצבע הראשי שבלוגו שלכם ולקבל מגוון רחב של פלטות צבעים מהממות שיסייעו לכם בהמשך הדרך. תשמשו בכלי הזה – הוא חינמי והוא מעולה.

השראות באינטרנט

תתחילו לבצע מחקר באינטרנט של אתרי אינטרנט שאתם אוהבים – כל אתר שאהבתם תרשמו לעצמכם מה בדיוק אהבתם בו ותנסו להעביר למעצב האתר שלכם את הרצונות שלכם בצורה הכי טובה שאפשר. תזכרו, לא בהכרח אתרים שאתם אהבתם, יהיו הסגנון של מעצב האתר שלכם ולכן תשתדלו להעביר את הסגנון שלכם בצורה הכי ברורה.

אני נוהג לבקש מהלקוחות שלנו, בתהליך בניית אתר אינטרנט, שיתנו לי 2-3 דוגמאות לאתרים שהם אהבו. זה לא חייב להיות אתרים מהתחום שלהם, אלא באמת להבין את הסגנון, האם הם אוהבים קווים נקיים יותר, צבועניים יותר, קומפוזיציה של אלמנטים באתר וכו’.

תוכלו למצוא השראות רבות על ידי חיפוש בגוגל או באתרים כמו פינטרסט וכו’.

עיצוב האתר בפועל

את עיצוב האתר אפשר לעשות במספר שיטות כאשר הראשונה היא ישירות על אתר האינטרנט. בונה האתר שלכם יקבל את כל המידע ששפכתם עליו ועכשיו הוא צריך להתחיל לבנות האתר תוך כדי מתן דגש על העיצוב. האופציה הזאת היא פחות מומלצת בחלק מהמקרים, תלוי בניסיון של בונה האתר וברמה העיצובית שלו.

האופציה השניה היא לעצב את האתר על תוכנת עיצוב (דוגמת פיגמה) ולדייק את הנראות של האתר על התוכנה.

רק לאחר שהגעתם לעיצוב שאהבתם, אפשר לצאת לדרך עם בניית האתר.

ולבסוף – בניית האתר בפועל

אחרי שסגרתם את האפיון, החלטתם על קו עיצובי, אפשר לצאת לדרך עם בניית האתר. מומלץ לבחור בפלטפורמת וורדפרס על פני פלטפורמות אחרות וזאת בזכות הגמישות שבבניית האתר בוורדפרס, קידום האתר בגוגל ועוד מגוון סיבות שכתבנו עליהם בבלוג שלנו.

בתהליך בניית האתר, חשוב מאוד לדייק כמה שיותר את העיצוב שהוגדר, לשים דגש על עיצוב האתר במובייל (כי במרבית האתרים, זהו המכשיר העיקרי איתו יגיעו גולשים לאתר שלכם).

איך אנחנו קשורים לעיצוב האתר שלכם?

אם אתם נמצאים בשלב שלפני בחירת חברה לבניית אתרים שתבנה את האתר שלכם, נשמח להציע לכם את השירות שלנו. עם מעל 8 שנות ניסיון בבניית אתרים, מאות (באמת מאות) פרויקטים שסיימנו בהצלחה ועם חברות מהמובילות במשק שבחרנו בנו לבנות להם האתר, אנחנו מציעים לכם את השירות שלנו.

לא, למרות כל הרזומה אנחנו לא הכי יקרים בשוק, אבל גם לא הכי זולים והמחיר לא צריך להוות פקטור מרכזי בשיקול של בחירת בונה אתר – בסופו של יום, את האתר האינטרנט שלכם אתם בונים פעם אחת ב4-5 שנים והוא זה שמייצג אתכם מול הלקוחות הפוטנציאלים שלכם באינטרנט. אתם חושבים שזה יהיה נכון לחסוך במקרים כאלה?

בכל מקרה, יש לנו מחירים משתלמים, שבהם תוכלו להנות מאתר אינטרנט מקצועי, ממיר (כזה שהופך את הגולשים שלכם ללקוחות באחוזים גבוהים) ובעיצוב מדויק, בדיוק כמו שדמיינתם.

מוזמנים ליצור איתנו קשר. נשמח להקים את האתר הבא שלכם 🙂

תוכן עניינים

דברו איתנו
איך אפשר לעזור?
היי 👋,
איך נוכל לעזור לך?